Wat is ontstoren, ofwel Homeopathic Detox Therapy (HDT)?

Homeopathic Detox Therapy is een methode om stoffen die voor het lichaam belastend zijn, op meerdere energie niveaus te ontgiften/ ontstoren. In de praktijk blijkt dat veel allopathische geneesmiddelen een blijvende verstoring kunnen veroorzaken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Denk aan bijvoorbeeld anticonceptie met 'de pil of hormoonspiraal', hormoonzalf, vaccinaties, (tandarts)- verdovingen, drugs, verf- en oplosmiddelen, omgevingsvervuiling.


Homeopathic Detox Therapy is een methode om stoffen die voor het lichaam belastend zijn, op meerdere energie niveaus te ontgiften/ ontstoren. In de praktijk blijkt dat veel allopathische geneesmiddelen een blijvende verstoring kunnen veroorzaken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Denk aan bijvoorbeeld anticonceptie met 'de pil of hormoonspiraal', hormoonzalf, vaccinaties, (tandarts) verdovingen, drugs, verf- en oplosmiddelen, omgevingsvervuiling.

Voorbeeld: een vrouw heeft 10 jaar de anticonceptiepil geslikt. In de praktijk komt zij met de hulpvraag dat zwanger worden niet lukt. Als eerste word dan met de homeopathische reeks 'anti-conceptie' de hormoonhuishouding weer in balans gebracht. Daarnaast krijgt zij haar eigen homeopathische middel die bij haar passend is.  In combinatie met orthomoleculaire voedingssupplementen en voedingsadvies worden opgeslagen belastende stoffen in het lichaam beter afgevoerd. Hierdoor worden de orgaanfuncties hersteld, zodat gezondheidsproblemen verminderen of verdwijnen.

Vanaf de geboorte en zelfs al ervoor komt een mens in aanraking met stoffen die belastend kunnen zijn voor het lichaam. Het lichaam heeft uitstekende manieren om deze af te voeren, maar gaandeweg kunnen de toxische stoffen zich opstapelen en kan het lichaam deze niet meer voldoende afvoeren. Ieder mens zit anders in elkaar, dus de één zal hier meer last van hebben dan de ander. Hierdoor kunnen op den duur (chronische) klachten ontstaan.